2024. május 8. - Mihály

Szili a párbeszédről és a kölcsönös megértésről

Szili Katalin szerint a közös európai fejlődés legfontosabb eleme a párbeszéd és egymás kölcsönös megértése. Az Országgyűlés elnöke erről a "Felnövekvő demokráciák - sikertörténetek az új Európából" című, az Európai Néppárt Ifjúsági Tagozata által szerve
2008. február 23. szombat 18:30 - Hírextra

Hozzátette: mint parlamenti elnök, naponta keresi a legkülönbözőbb átfogó nemzeti és társadalmi, illetve nemzetközi együttműködési kérdésekben a konszenzust és a józan kompromisszumokat. Ennek kifejezése az is, hogy örömmel jöttem ide ellenzéki politikustársaim mellé, azért, hogy ezzel is bizonyítsuk közös európai elkötelezettségünket - mondta.

Szili Katalin úgy látja, Magyarország tagsága az Európai Unióban és a NATO-ban az alapvető értékek, illetve a demokrácia alapelvei iránti folyamatos elkötelezettség legnagyobb garanciája. Mint mondta, a részvételből adódó előnyök és jogok mellett felelősségükkel és kötelezettségeikkel is tisztában vannak. Az Országgyűlés elnöke beszédében szólt az Európai Unió előtt álló legfontosabb feladatokról, valamint arról, ami Magyarország számára kihívás: 2011 első felében tölti be az ország az unió soros elnökségét.

Beszámolt arról, a felkészülés már megkezdődött és ezen a héten a parlamenti pártok képviselői politikai megállapodást írtak alá egy országgyűlési EU-elnökségi munkacsoport felállításáról.
Szili Katalin az MTI-nek elmondta: a rendezvényre nem a Fidesz, hanem az Európai Néppárt Ifjúsági tagozata hívta meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását