2024. április 25. - Márk

VPOP razziák az Alföldön

Nagykőrösön több, mint kétezer doboz, zárjegy nélküli cigarettát és 1.800 petárdát, Szegeden pedig 1.150 liter bizonytalan eredetű szeszt foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) nyomozói csütörtökön este - közölte a VPOP az M
2008. február 22. péntek 15:03 - Hírextra
Nagykőrösön öt férfit értek tetten, amint egy autóból cigarettát pakoltak ki. Az eddigi bizonyítékok alapján a dohányárú külföldről származik, de magyar adójeggyel nem látták el őket. A garázssor többi garázsát felkutatva 2.138 karton cigarettát, 24 csomag pirotechnikai eszközt és 1.800 petárdát találtak a nyomozók, összesen közel 12 millió forint értékben - ismertette közleményében Sipos Jenő, szóvivő.

Szegeden egy ingatlan területén tartott ellenőrzés során bukkantak a nyomozók 1.150 liter, magas alkoholtartalmú szeszes folyadékra; a helyszínen tartózkodó két személy nem tudta igazolni a szeszes ital után befizetett jövedéki adót.

Az elsődleges szakvélemény szerint több mint 7 millió forint értékű a műanyag hordókban és kannákban tárolt, a pénzügyőrök által lefoglalt szesz.

A szóvivő közölte: a nagykőrösi esetben jövedéki termékkel kapcsolatos visszaélés miatt, a szegedi ügyben pedig jövedéki orgazdaság miatt indítottak nyomozást. Jelenleg a gyanúsítottak meghallgatása zajlik, az érintettek szabadlábon védekezhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását