2024. április 25. - Márk

Hunvald tovább kapja a fizetést a sitten

Az VI. kerületi önkormányzat képviselő-testületének nincs hatásköre arra, hogy megvonja a polgármester fizetését.
2009. szeptember 22. kedd 14:40 - HírExtra
A szocialista politikus ezt annak kapcsán közölte, hogy hétfőn a VII. kerületi Fidesz-frakció kezdeményezte az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György fizetése utalásának megszüntetését.

Bán Imre szerint a képviselőtestületnek erre nincsen törvényi felhatalmazása, és úgy látszik, hogy erre a Fidesz jogászai is rájöttek, ezért kezdeményez törvénymódosítást a párt.

A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994-es törvény szerint a polgármester ellen csak akkor lehetne ilyen szankciót alkalmazni, ha ellene jogerős bírói ítélet születik - mondta.

Bán Imre szerint fegyelmi eljárást is csak akkor lehetne indítani a polgármester ellen, ha jogerős ítélet születik, ekkor 20 százalékkal csökkenthetnék a polgármester fizetését.
Hunvald Györgyöt is megilleti az ártatlanság védelme - hangsúlyozta.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Vattamány Zsolt, a párt VII. kerületi frakcióvezetője kedden Budapesten azt mondta, törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy börtönben ülő polgármesterek ne kaphassanak fizetést közpénzből.

Indítványuk szerint a polgármester, illetve az alpolgármester foglalkoztatási jogviszonya szünetel, ha vele szemben bűncselekmény alapos gyanúja miatt a bíróság jogerősen előzetes letartóztatást, vagy e helyett lakhelyelhagyási tilalmat, házi őrizetet vagy távoltartást rendelt el.

A Fidesz vasárnap közölte, hogy Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis az előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt összesen 5.940.480 forintot kapott.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását