2024. május 4. - Mónika, Flórián

Átadták az idősotthont

Az idős emberek nappali ellátásához nyújt méltó körülményeket, továbbá helyet ad a több mint egy évtizede működő nyugdíjas klubnak a Somogy megyei Batéban pénteken átadott idősek napközi otthona, amelyet egy korábbi szolgálati lakásból alakítottak ki.
2008. február 22. péntek 15:00 - Hírextra
Kolber István, a térség szocialista országgyűlési képviselője az átadáson elmondta: az utóbbi időben változott az idősek ellátásáról való gondolkodás, ma úgy látják a szakemberek, hogy szociális otthonok helyett jobb, ha saját lakóhelyükön, megszokott környezetükben biztosítják a nyugdíjas korúak ellátását.

Az idősekről való gondoskodás közös feladat, az Új Magyarország terv számos intézkedést tartalmaz, amely ezt a szándékot szolgálja az elkövetkező években európai uniós támogatásokat is igénybe véve - tette hozzá a politikus.

Zsalakó Ernő, a csaknem 900 lakosú település polgármestere köszöntőjében kiemelte: a batéi nyugdíjasok megérdemlik, hogy legyen egy hely, amit magukénak érezhetnek, ahol napközben találkozhatnak, programokat szervezhetnek.

Az "Esély" Alapszolgáltatási Központot - ennek keretében működik a mintegy 2,5 millió forintból kialakított batéi idősek otthona is - a szomszédos Taszár gesztorságával kilenc község hozta létre 2005-ben. A jelenleg 14 településen működő szervezet célja, hogy a környékbeli falvakban a lehető legjobb színvonalon és a leggazdaságosabban, a társulásos formában elérhető források igénybe vételével különféle alapszolgáltatásokat nyújtson. E körbe tartozik a családsegítés, a gyermekjóléti szolgáltatás, a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, valamint az idősek nappali ellátása.

Tóth Fonai Györgyné intézményvezető ez utóbbival kapcsolatosan elmondta: a Batéban kialakított, 25-30 idős ember ellátását biztosító napközi otthon mellett a társulásban még hat településen gondoskodnak ehhez hasonló módon az idősekről. Jelezte, hogy még ebben a hónapban átadják a felújított idősek otthonát, ahol 25 helyett 60 nyugdíjas korú nappali ellátását tudják megoldani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását