2024. április 26. - Ervin

"Nem magyar találmány a vizitdíj"

Nem magyar találmány a vizitdíj, az Európai Unió számos országában létezik - mondta Hegyi Gyula, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. február 22. péntek 12:14 - Hírextra
Az uniós tagállamok felében van vizitdíj, különböző összegű, attól függően, hogy az adott országban milyenek a jövedelmi viszonyok - közölte az EP környezetvédelmi és közegészségügyi bizottságának tagja.

Hegyi Gyula kifejtette: azokban az országokban van vizitdíj, ahol az egészségügy társadalombiztosítási elven működik. Ennek oka pedig az, hogy ahol magánorvoshoz mennek a betegek, ott a látogatás összes költségét ki kell fizetni.

Példaként említette, hogy a vizitdíj összege Belgiumban 13 és 20 euró (kb. 3500 és 5300 forint) között változik, Csehországban szinte fillérre ugyanannyi, mint Magyarországon, Észtországban pedig a szakorvosnál kell fizetni. Több olyan ország van, ahol időszakonként kell fizetni, ilyen Németország, ahol a magyarországihoz hasonló vitákat váltott ki a negyedévre fizetendő 10 eurós (2600 forint) vizitdíj.

Az EP-képviselő kitért arra, hogy Szlovákiában nemrég törölték el a 61 eurócentes (160 forint) vizitdíjat. Hegyi Gyula hozzátette: ezek a díjak nem vonatkoznak a kórházi ellátással kapcsolatos díjakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását