2024. április 27. - Zita

Levették a napirendről a tisztasági csomagot

Az Országgyűlés immár harmadszor vette le napirendjéről az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságát biztosító javaslat szavazását és nem döntenek arról sem, hogy a miniszterek és az államtitkárok fizetése hozzáférhető legyen az interneten.
2007. december 17. hétfő 20:31 - Hírextra
Az első törvényjavaslat Gyurcsány Ferenec úgynevezett "köztisztasági csomagjának" része, a másik indítvány pedig a Fidesz kezdeményezése.

Répássy Róbert (Fidesz) a döntést köveetően a Független Hírügynökségnek nyilatkozva érthetetlennek nevezte a kormánypártok magatartását. Mint mondta, szándékukat, vagy azt, hogy az indítványuk ellen bármilyen kifogás lenne, nem jelezték. A honatya szerint igazságtalan, hogy miközben a képviselői juttatás elérhető az interneten, a kormány tagainak fizetése továbbra is titok marad.

Göndör István (SMZP) a Független Hírügynökségnek elmondta: mind a három alkalommal azért vették le a napirendről a javaslatokat, mert ötpárti egyetértéssel a két javaslatot össze akarják dolgozni, hogy ne szabályozza ugyanazt két különböző törvény. A szocialista frakcióvezető-helyettes hozzátette: az alkotmányügyi bizottság idő hiányában nem tudta elkészíteni a közös tervezetet, ezért vették le ismét a napirendről a két törvényt. Göndör István szerint nem lesz akadálya annak, hogy februárban az Országgyűlés elfogadja a közös javaslatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását