2024. március 29. - Auguszta

Metró a mozgássérültekért

A mozgássérültek véleményét is kikérik és figyelembe veszik a 4-es metró építésénél, erről írt alá együttműködési megállapodást a DBR Metró Projekt Igazgatóság a Mozgássérültek Budapesti Egyesületével (MBE) - áll a két szervezet MTI-hez pénteken eljuttato
2008. február 22. péntek 17:09 - Hírextra
A közlemény szerint a DBR a mindenki számára akadálymentes használhatóság megvalósulása érdekében speciális szakértői feladatok elvégzésével bízta meg az egyesületet. Ezen túlmenően az MBE tájékoztató fórumokat szervez majd mozgássérült személyek számára a 4-es metró beruházás alakulásáról és az akadálymentesítési megoldásokról, illetve összegyűjti a hozzájuk beérkező, használható és hasznos ötleteket, melyeket továbbít a DBR felé.

"Az MBE közös szakmai megbeszéléseket kezdeményez más fogyatékossággal élő emberek érdekképviseleti szervezeteivel, végül segítséget nyújt esetleges akadálymentesítést érintő pályázati anyagok kidolgozásában." - áll a közleményben.

A 4-es metró minden állomása teljesen akadálymentes lesz, így a különböző fogyatékossággal élő emberek számára is sokkal kényelmesebbé, egyszerűbbé válik majd a metró használata. A mozgólépcsők mellett liftek is segíteni fogják a kerekesszékkel történő közlekedést, de könnyebbé válik a kismamák, idősek, vagy a látássérült emberek közlekedése is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását