2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hajdú-Bihar elfogadta a költségvetést

Elfogadta idei költségvetését Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése pénteken: a döntés értelmében az önkormányzat 16 milliárd 216 millió forintból gazdálkodik az idén, miközben 600 millió forint hitelt vesz fel működési költségek fedezésére és - első
2008. február 22. péntek 15:14 - Hírextra
Rácz Róbert, a közgyűlés fideszes elnöke utóbbiak indoklása kapcsán elmondta: a 2008. évi költségvetésben az eddigieknél is nehezebb az egyensúly megteremtése. A központi finanszírozás egyre csökkenő mértékben fedezi a kiadásokat, az önkormányzat bevételi lehetőségei beszűkültek, a tartalékai kimerültek.

Rácz Róbert tájékoztatása szerint az intézmények épületeinek többsége leromlott állapotú. A kötelező feladatellátást megvalósító szociális, közoktatási és gyermekvédelmi intézményhálózat fejlesztési programjához, a forrásokat bővítő hazai és európai uniós pályázatokhoz az önerő megteremtése szükségessé teszik külső források bevonását.

A közgyűlési vitában Molnár László, az MSZP frakcióvezetője a bizonytalanság költségvetésének nevezte a tervezetet, amely szerinte veszélyezteti "azokat a funkciókat, amelyek ellátása a megye feladata". Kifogásolta a hitelfelvételét tervét is.

Tímár Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője arra kérte a szocialistákat: győzzék meg saját pártjukat és kormányukat, hogy ne vonjanak ki pénzt a közigazgatási, az egészségügyi szektorból.
Rácz Róbert közgyűlési elnök emlékeztetett rá, hogy csupán a Kenézy Kórháztól évi 2 milliárd forintot vett el a kormány, miközben nem csökkentek a betegellátás feladatai.

Rácz Róbert szerint az önkormányzat idei költségvetésének legfőbb irányelvei: a takarékos gazdálkodás, az intézmények fejlesztése és a befektetés a jövőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását