2024. április 25. - Márk

Eltáncolunk Mexikóig

Mexikói turnéra indul a Pécsi Balett: a társulat jövő szerdától húsz nap alatt tizenöt városban A Notre Dame-i toronyőr című produkcióval mutatkozik be a közép-amerikai ország közönségének - tájékoztatta Vincze Balázs, az együttes vezetője az MTI-t péntek
2008. február 22. péntek 11:46 - Hírextra
Beszámolt arról, hogy a húsztagú pécsi társulat meghívásra különböző fesztiválokon lép fel Victor Hugo világhírű regényének balett-változatával, melyet Jurányi Patrick koreografált, zenéjét Weisz Nándor szerezte. A szereplők között olyan tehetséges művészek vannak, mint Spala Korinna és Czebe Tünde Harangozó-díjas táncosok, Valkai Csaba Csanád, Dóri István és Kócsy Mónika - tette hozzá Vincze Balázs.

A vezető beszámolt arról, hogy a romantikus irodalom egyik legjelentősebb alkotásából készült produkciót 2005 novemberében mutatták be Pécsett. A mexikói körutazáshoz választásuk azért esett erre az előadásra, mert Quasimodo, a kívülről torz, ám belülről nemes és széplelkű, szerelméért bármilyen szenvedést vállaló férfi történetének tanulságai ma is aktuálisak.

E rohanó világban az érzelmek és az emberi kapcsolatok egyre jobban visszaszorulnak. A négy főszereplőnek itt sem sikerül megtalálnia a szerelmet, sikertelen próbálkozásaik azonban tükröt tartanak a társadalomnak, ahol sztereotípiák uralják az életünket, s értékítéletünket felborítják korunk ideáljai - mondta Vincze Balázs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását