2024. április 28. - Valéria

Abigél segít

Jótékonysági akciót indít diákoknak a Budapesti Operettszínház az Abigél című musical premierjéhez kapcsolódóan. Szabó Magda regényének zenés színpadi adaptációját, Kocsák Tibor, Somogyi Szilárd és Miklós Tibor darabját március 27-én mutatja be a teátrum,
2008. február 22. péntek 14:07 - Hírextra
A színház, a bemutató előkészületei mellett, a regény szellemét megidézve, nagyszabású jótékonysági-műveltségi akciót indít hétfőn - közölte az MTI-vel Ferenczi Orsolya sajtófőnök.
Abigél, a csodatévő szobor jótékonysági akciójában olyan diákok e-mailjeit várja, akik tanulmányaikhoz, művelődésükhöz kérnek segítséget. Ennek részletes leírása mellett a Budapesti Operettszínház azt kéri a pályázó tanulóktól, hogy legalább egyoldalas olvasónaplót is csatoljanak levelükhöz. Az olvasónapló témája természetesen Szabó Magda Abigél című regénye - részletezte a sajtófőnök.

A legjobb pályaműveket és a leginkább rászoruló diákokat Abigél tankönyvekkel, olvasmányokkal, kulturális programokkal és más meglepetésekkel segíti majd. A jótékonysági akció március 31-éig tart.

A pályázatokat a produkció alkotóiból és szereplőiből álló zsűri bírálja majd el: Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója, a musical dramaturgja, Somogyi Szilárd, az Abigél egyik szerzője és rendezője, Tasi Géza, Szabó Magda jogainak képviselője, Udvaros Dorottya színművész, az Abigél egyik főszereplője és Csonka András színművész, az Abigél egyik főszereplője.

A magyar irodalom egyik legolvasottabb regényéből, Szabó Magda Abigéljéből készített musicalt Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina. Az Abigél szövegkönyvét a színpadra állító fiatal rendező, Somogyi Szilárd írta.

A Budapesti Operettszínház a produkció alkotóival és szereplőivel, valamint az előadás támogatóival kulturális segítséget kíván nyújtani a rászoruló kis- és középiskolásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását