2024. május 2. - Zsigmond

Szombaton allergianap

Allergianapot rendeznek szombaton a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati és allergológiai klinikáján, melyen a résztvevők megismerhetik a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és a mindennapokban hasznosítható tanácsokat is kapnak - tájékoz
2008. február 21. csütörtök 09:05 - Hírextra

A program célja, hogy minél átfogóbb képet adjon az érdeklődőknek a ma már Európában a lakosság csaknem egyharmadát érintő betegségről - mondta az egyetemi oktató.

A szakember közölte, az utóbbi negyedszázadban megkétszereződött az allergiások száma, a megbetegedések minden korosztályt érintenek, és sajnos a tünetek az évek során fokozatosan romlanak. Az allergiához idővel egyéb betegségek társulhatnak, így például a pollenallergiások egyharmadánál asztma is kialakulhat.

Az allergiás tünetek megjelenése nagyon változatos. A leggyakoribbak a légútiak, ezeket követik a bőrallergiák - fémérzékenység, ekcémák, csalánkiütések -, majd a szem különféle allergiás folyamatai, és egyre többeket érintenek a táplálék- és gyógyszerallergiák.

A nyílt napon elhangzó öt előadáson a hallgatók átfogó képet kapnak a megbetegedést kiváltó leggyakoribb környezeti okokról, az élelmiszer- és légúti allergiákról, valamint az allergiás megbetegedések pszichés hátteréről.

A rendezvényen térítésmentes szűrést is szerveznek, melyen elsősorban a légúti és az élelmiszerekkel kapcsolatos túlérzékenységet tudják kimutatni - tudatta Altmayer Anita.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását