2024. április 28. - Valéria

Orbán szerint a növekedés az igennel kezdődik

Orbán Viktor szerint a munka, a tudás és a felelős kormányzás az ország növekedésének előfeltétele. A Fidesz elnöke erről csütörtökön Debrecenben beszélt, miután a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében helyi kis- és középvállalkozókk
2008. február 21. csütörtök 15:30 - Hírextra

Az ellenzéki vezető kitért arra, hogy Magyarországon erős köztulajdonra és magántulajdonosokra van szükség. Orbán Viktor a legfontosabbnak a növekedés újraindítását nevezte.

A növekedés előfeltételeként jelölte meg a munkát, amihez egészség kell, a tudást, hogy legyen szakképzett munkaerő és a felelős kormányzást, ami versenyképessé teszi az országot.

A politikus ugyanakkor - a népszavazásra is utalva - megjegyezte: a magyar növekedés is az igennel kezdődik. Igent kell mondani a gazdasági növekedésre, a kis- és középvállalkozásokra, a nagyobb szaktudásra, a több támogatásra, a jobb egészségügyre.

Orbán Viktor szerint nem kell a kormánynak megváltania a világot, vannak néhányan, akik szívesen segítenek ebben, mint például a kis- és középvállalkozások. Ehhez azonban - tette hozzá - kell egy olyan kormány, amelyik nem hagyja magára őket, hanem bevonja a gazdaságpolitikába, sőt feladatokat is hajlandó átadni az önszervezéseik számára.

Az MTI tudósítójának felvetésére Orbán Viktor megjegyezte: a tulajdon a legtöbb embert lehangolja, mert arra gondol, hogy nincstelen. Magyarországnak is ez az egyik legsúlyosabb gondja, maga az ország is egyre kifosztottabb - fogalmazott. Mint mondta, a magántulajdon mellett erős köztulajdonra van szükség, és a köztulajdonon "mindenki közös tulajdonát" érti.

Megítélése szerint az olyan ágazatoknak, illetve cégeknek, mint az egészségügy, a felsőoktatás, a közoktatás, a szerencsejátékból származó bevételek, a villamos művek, vagy az atomerőmű, köztulajdonban kell maradniuk.

A polgárok tulajdonszerzése a munkán át vezet - mondta Orbán Viktor Debrecenben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását