2024. április 19. - Emma

Nehezebb a behajtók dolga

Az idei esztendő különösen nagy kihívás elé állítja a követeléskezelő társaságokat, hiszen mind a lakossági, mind a céges szegmens eladósodásának általános növekedése figyelhető meg, amely egyúttal a behajtás sikerességének a csökkenését is eredményezheti
2008. február 21. csütörtök 09:58 - Hírextra

A tavalyi várakozások talán az idén igazolódnak be, hiszen a lakosság jelentős része életszínvonala fenntartását további hitelek felvételével igyekszik megvalósítani - mondta a lapnak nyilatkozva Thummerer Péter, a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (Makisz) elnöke, az EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft. ügyvezetője.

A lakossági adósságok visszafizetésénél is megfigyelhető egyfajta prioritási sorrend: elsősorban a háztartások működéséhez legkevésbé nélkülözhető összegeket, illetve a legerősebb szankciókkal fenyegetett, például jelzáloggal fedezett hiteltartozásokat próbálják meg a kötelezettek leróni - olvasható a cikkben.

A fizetési készség romlása a követeléskezelőknél mindenképpen a feladatok és a hozzájuk kapcsolódó kihívások növekedését jelenti, hiszen csökkenő reáljövedelmekből kell sok háztartásnak a növekvő kiadásokat fedeznie - hangsúlyozta Thummerer Péter.

Ez egyben azt is jelentheti, hogy a jogi eljárások száma nőhet, hiszen ha a követeléskezelők nem tudják sikeresen behajtani az adósságot, a hitelező az esetek döntő többségében bírósághoz fordul - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását