2024. április 25. - Márk

A melegek miatt vannak a földrengések?

Egy izraeli parlamenti képviselő szerint a Szentföldet minap megrengető földmozgások a melegek és amiatt történtek, hogy elismeri őket a parlament.
2008. február 21. csütörtök 09:55 - Hírextra

Az ultraortodox Sasz (Szefárdok Tóra Őrzői) párt képviselője, Slomo Benizri szerdán kijelentette, hogy a földrengéseket úgy lehet megállítani, ha a kneszet visszavonja a homoszexuálisokra vonatkozó törvények liberalizálását.

A múlt héten két földrengés rázta meg Izraelt, amelyeknek az epicentruma Libanonban volt, két napon belül azután, hogy az izraeli főügyész engedélyezte, hogy egynemű párok is fogadhassanak örökbe gyermeket.

November végén-december elején két hét alatt négy földrengést észleltek Izraelben, Jordániában és a palesztin területeken. Egyik földmozgás sem okozott sérülést vagy súlyos károkat.

"Miért vannak a földrengések? Az egyik ok az, hogy a kneszet törvényesíti a szodómiát" - mondta Benizri a földrengésre való felkészülésről tartott parlamenti vitában. A képviselő szerint a földrengések leállításának legtakarékosabb módja az lenne, ha "leállítanánk Izraelben a homoszexualitást bátorító törvényhozási tevékenységet".

A Sasz képviselői a múltban is tettek más izraelieket megdöbbentő nyilatkozatokat: 1985-ben egy autóbusz és egy vonat ütközött össze, 22 ember halálát okozva, akkor a balesetet azzal magyarázták, hogy az izraeliek nem tesznek eleget a vallási előírásoknak.

Meni Mazuz igazságügy-miniszter vasárnap bejelentett döntése nagy vihart váltott ki az ortodoxok körében. Bírósági döntések következtében a kormány az utóbbi években rákényszerült, hogy elismerje az egyneműek külföldön kötött házasságát és ugyanolyan örökösödési jogokat és kedvezményeket biztosítson a melegek, mint a más házas izraeliek számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását