2024. április 20. - Tivadar

Fővárosi koalíciós vita

A fővárosi szocialisták nem szavazzák meg a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén az önkormányzat ez évi költségvetését, ha az nem tartalmazza az úgynevezett egészségügyi holding kialakítását - tudta meg az MTI városházi kormánypárti politikusoktól csütörtö
2008. február 21. csütörtök 18:52 - Hírextra

Tájékoztatásuk szerint az MSZP-SZDSZ költségvetési tárgyalások szerdai fordulójában vetette ezt fel Tüttő Kata (MSZP) a szocialista frakció álláspontjaként.

Tüttő Kata az MTI megkeresésére csütörtökön nem kívánt ez ügyben nyilatkozni, csupán annyit közölt, hogy ez az egyeztetési fórum nem nyilvános esemény.

Steiner Pál MSZP-frakcióvezető az MTI-nek elmondta: a költségvetésről az SZDSZ-szel tárgyaló szocialisták mandátumot kaptak arra, hogy milyen módosító indítványokat támogassanak. Erre van egy csaknem egyhangú frakcióhatározat, ami nemcsak egészségügyi kérdést tartalmaz - tette hozzá. Ezt az MSZP álláspontot az SZDSZ is ismeri - jegyezte meg.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a szocialista tárgyaló delegációnak a koalíciós egyeztetésre kötött mandátuma van. Az MSZP-frakció pedig a tárgyalások alakulásának ismeretében a jövő héten kedden dönt arról véglegesen, hogy a csütörtöki közgyűlésen milyen álláspontot képviselnek - tette hozzá. A politikus megjegyezte, hogy a Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes által megfogalmazott úgynevezett holdingszerű egészségügyi feladat-ellátási koncepciót a frakció döntő többsége támogatja. A szocialista főpolgármester-helyettes ez ügyben közel fél éve egyeztet eredménytelenül - fűzte hozzá.

Steiner Pál leszögezte, hogy a szocialista frakciónak a héten kialakított határozott álláspontja az, amihez politikai mandátuma is van, hogy a közgyűlés koalíciós többségének a jövő héten meg kell hoznia azokat a politikai döntéseket, amelyek garantálják, hogy a fővárosi egészségügyi reform megkezdődik.

Steiner Pál azt nem kívánta kommentálni, hogy a fővárosi MSZP ezen álláspontját ki, hogyan kapcsolja össze a költségvetéssel.

Az MTI városházi információi szerint a Főpolgármesteri Kabinet pénteken rendkívüli ülésen tárgyal a Horváth Csaba által jegyzett új egészségügyi ellátás-szervezési koncepcióról, az úgynevezett holding szerű működésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását