2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A maximumhoz közelít a polgármesterek fizetése

A törvényi maximumhoz közelít a nagyobb somogyi települések polgármestereinek illetménye - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap. A teljesség igénye nélkül készített, 17 település polgármesterének havi bruttó illetményét közreadó összeállításból kiderül, hogy
2008. február 21. csütörtök 10:40 - Hírextra

A megyei napilap által közreadott adatok szerint somogyi polgármesterek között ugyan Szita Károly kaposvári polgármester 550.200 forintos fizetése a legmagasabb, ám neki 2006 október óta nem emelték az illetményét.

Őt követi Siófok és Balatonboglár polgármestere, akik egyaránt 521.800 forint illetményt kapnak havonta. A barcsi, a marcali és a nagyatádi polgármester - az előbbiektől ötezer forinttal lemaradva - ugyancsak azonos összeget, 521.775 forintot vehet fel, míg a listán utolsó helyen álló Kára község polgármestere 92.500 forintot kap havonta az önkormányzati munkájáért.

A jelenlegi szabályozás szerint az ezernél kevesebb lakosú települések polgármesterei legföljebb 347 ezer 850 forintot kereshetnek, az ezer-háromezer lélekszámú falvakban 425 ezer 150 forintot kaphat az első ember. A háromezer és tízezer közötti lakosú településeken 483 ezer 125 forinttal honorálhatják a vezető munkáját, tízezer fő fölött pedig maximum 521 ezer 775 forint lehet a polgármester illetménye. A megyei jogú városok első emberei 579 ezer 750 forintot kereshetnek havonta - olvasható a megyei napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását