2024. április 20. - Tivadar

Jobbik: így mulat a magyar miniszter

Miért nem vonatkozik a több Balaton, kevesebb Adria a magyar kormány tagjaira? Szijjártó Péter nem tud lemondani az oligarchákra jellemző luxusról? - írja szerdai közleményében a Jobbik a külügyminiszter jachtozása kapcsán.
2020. augusztus 19. szerda 12:05 - HírExtra

A Jobbik közleménye:

"Netán kötelező volt neki egy Orbán belső köréhez tartozó korrupt, közpénztolvaj stróman luxusjachtján pihenni? Tényleg a milliárdos értékű hajón szolidarított volna a lukasenkói diktatúra erőszakszervezetei által bántalmazott és bebörtönzött fehérorosz tüntetőkkel? Sok kérdés merül fel, a Jobbik viszont nem érti, miért kell hazudnia utólag is a kormánynak a külügyminiszter lebukásáról. 

Azt nem vonjuk kétségbe, hogy Szijjártó Péter is megérdemli a nyaralást, de nem egy közpénzekkel teletömött oligarcha luxusjachtján. Hivatalosan is kérdezzük: miért hazudott a kormány, hogy Szijjártó a miniszteri munkáját végezte az irodájában, miközben Mészáros Lőrinc jobbkezének hajóján ült a tenger közepén? Mennyibe került ez a nyaralás, ki fizette a luxusjachtozást, netán az oligarcha látta vendégül a külügyminisztert? Ha igen, mi lesz az ellentételezés, mikor nyújtja be Szíjj László Szijjártó Péternél a számlát? Egyszer majd a Pénztáros-stróman is kér tőle valamit? Vagy ez már egy fizettség volt?

Az egyszer biztos, hogy egy magára valamit adó országban egy hasonló botrányba keveredő és hazugságon kapott miniszter lemond a posztjáról, vagy felmentik. De az orbáni abszurdisztánban ez nem várható el. 2022-ben, a választások és az elszámoltatás évében erre is emlékezni fogunk."

Fotó: Átlátszó.hu

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását