2024. április 20. - Tivadar

8,1 százalékos emelkedés

A rövid- és középtávú járatok esetében az Austrian Airlines Csoport pozitív eredményeket ért el január hónapban. 2007-hez képest az utas szám átlagon felül, 8.1%-os mértékben nőtt meg.
2008. február 21. csütörtök 09:34 - Hírextra
A menetrendszerinti járatok fizetőutas-kilométerében (RPK) mért forgalmi adata 2007-hez képest 10.8 százalékos növekedést mutatott, míg a felkínált üléskapacitás (ASK) 5.6%-al nőtt. Az ennek eredményeképpen kialakuló 61.6%-os férőhely kihasználás az előző évihez képest 2.9 százalékpontos növekedést mutat.

Strukturális hatás a hosszú távú járatok esetében

Mivel a hosszú távú járatok jelentős mértékű csökkentésére csak 2007. második negyedévétől kezdve került sor, 2008. első negyedévében egy strukturális hatás érzékelhető. Januárban a hosszú távú menetrendszerinti járatok felkínált üléskapacitása (ASK) a terveknek megfelelően 32.5%-al került csökkentésre, az előző éves adatokhoz képest. A hosszú távú járatok szektorában a fizetőutas-kilométer (RPK) 36.6%-al csökkent. Ennek eredményeképpen a férőhely kihasználás 77.9%-ot ért el, amely az előző év összehasonlító adatához képest 5.1 százalékponttal alacsonyabb.

Jól indul az év, összesen 725.000 utast szállított az Austrian január hónapban

Az Austrian Airlines Csoport összességében körülbelül 680.400 menetrendszerinti járatokon közlekedő utast szállított 2008. január hónapban, amely a 2007. januári adatokhoz képest 2.0%-os növekedést jelent, a hosszú távú járatok tervezett csökkentése ellenére. A hosszú távú járatok esetében a strukturális hatásoknak köszönhetően a forgalmi eredmény, amelyek mérése menetrendszerinti járatokra vetített fizetőutas-kilométerben történik (RPK), 21%-al voltak alacsonyabb, mint az előző évi összehasonlító adat. A menetrendszerinti járatok felkínált üléskapacitása (ASK) 16.8%-al csökkent az előző évhez képest. Ennek eredményeként a 69.4%-os férőhely kihasználás az előző évihez képest 3.6 százalékponttal csökkent.
A menetrendszerinti és charter szegmensben 725.000 utast szállított az Austrian, amely 1.2%-os összesített növekedést jelent. A menetrendszerinti és charter járatokra vetített összesített férőhely kihasználás 69.6% volt, amely 3.5 százalékpontos csökkenést jelent.

44.600 utas a charter szegmensben

Januárban, amely hónap tradicionálisan népszerűtlen a nyaralójáratok tekintetében, a charter szegmens férőhely kihasználása ('load factor') 72.2%-os eredmény ért el, amely 2.3 százalékpontos csökkenést jelent. Ebben a szegmensben az utasok számának 9.4 százalékos csökkenése - hasonlóan az elmúlt évhez - a strukturális hatásoknak (a 2007. januári referencia adatokban a Slovak Airlines is szerepel) és az egyik hosszú távú rotáció speciális csökkentésének köszönhető.
Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását