2024. április 25. - Márk

Kisebb volt a növekedés

A tervezettnél kisebb volt a légiforgalom növekedése Magyarországon 2007-ben: a várt 4,5-5 százalékos helyett éves szinten mindössze 2 százalékos, ami december végéig várhatóan 612 ezer járatot jelent. Ebből 125 ezer az induló-érkező járat - mondta el Hor
2007. december 7. péntek 19:54 - Hírextra
A 2007-es a fejlesztés éve volt a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálatnál - közölte Kiss László vezérigazgató. Többmilliárd forintot költöttek a püspökladányi és a kőröshegyi radarállomások fejlesztésére. Elmondta azt is: javult a légiforgalom biztonsága. Idén egyetlen halálos légibalestet volt, amelyben ketten vesztették életüket - tette hozzá. Korábban évente legalább tízen haltak meg.

Kiss László az idei eredmények kapcsán beszélt arról is, hogy a lakókörnyezet védelme érdekében nyolc önkormányzattal írtak alá szándéknyilatkozatot. Nyár elejétől a biztonság javítása érdekében átfogó vizsgálatokat tartanak, ellenőrzik az engedélyeket, a repülési naplókkal és az időmérőkkel együtt.

A HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. a magyar légtérben a légiforgalmi szolgáltatások nyújtására és a légiforgalmi szakszemélyzet képzésére kijelölt szervezet. 2002-ben alakult.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását