2024. május 13. - Szervác, Imola

Szili megbeszélése az azeri elnökkel

Szili Katalin szerint a parlamenti kapcsolatokon keresztül is erősíteni lehet Magyarország és Azerbajdzsán gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatait. A házelnök erről azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden Budapesten megbeszélést folytatott
2008. február 20. szerda 07:47 - Hírextra

Szili Katalin beszámolt arról, hogy Ilham Aliyev meghívta az idén 90 éves azeri parlament születésnapjára.

A találkozón a magyar házelnök szorgalmazta, hogy magyar kutatók is részt vehessenek az azerbajdzsáni régészeti lelőhelyek feltárásában, valamint azt, hogy azeri egyetemisták jöhessenek ösztöndíjjal Magyarországra.

Az Országgyűlés elnöke megköszönte Ilham Aliyevnek, hogy Azerbajdzsánban felállították a második világháborúban elesett magyar katonák emlékművét.

A megbeszélésen az energiaellátás kérdése is szóba került. Az azeri elnök 2 trillió köbméterre becsülte Azerbajdzsán földgázkészletét. Ilham Aliyev hangsúlyozta: abban érdekeltek, hogy Európának egységes energiapolitikája legyen.

Az azerbajdzsáni köztársasági elnök Sólyom László államfő meghívására hétfőn érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Magyarországra.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását