2024. április 20. - Tivadar

Elhunyt Georg Pappas

Elhunyt Georg Pappas, Közép-Európa egyik legnagyobb autókereskedelmi vállalkozása és a Pappas Autó Magyarország Kft. alapítója. 80 éves korában szombaton Salzburgban érte a halál - tájékoztatta a Pappas Autó Magyarország Kft. a távirati irodát kedden.
2008. február 20. szerda 07:51 - Hírextra

Georg Pappas bátyjával, Dimitrivel közösen építette fel az osztrák és a magyar Mercedes-Benz szervezetét, és a Pappas Csoport megalapításával létrehozta Közép-Európa egyik legnagyobb autókereskedelmi vállalkozását.

1928. május 24-én Győrben született Zacharias Pappas orvos fiaként. Ifjúságát Hegyeshalomban és Bécsben töltötte. A II. világháború után a Pappas-család Salzburgba költözött. George Pappas vonzalma az autók iránt igen korán megmutatkozott, s így már 1948-ban gépkocsi-kereskedelemmel kezdett foglalkozni.

A Pappas-fivérek 1951-ben ismerkedtek meg Günther Wiesenthal igazgatóval, akivel együtt hamarosan felépítették az ausztriai Mercedes-Benz szervezetét.

A Pappas-fivérek első külföldi terjeszkedése Magyarországon valósult meg, amikor a 1990-ben a Daimler-Benz AG kérésére megalapították a Mercedes-Benz Magyarország Kft. vezérképviseletét.
A Pappas Autó Magyarország Kft. Budapesten, Pécsett, Szegeden és Székesfehérváron rendelkezik telephelyekkel, és összesen mintegy 480 alkalmazottat foglalkoztat.

A Pappas Csoport, amely 2005 óta Bajorországban is jelen van, kereken 40 telephelyből illetve szervizből álló hálózatot üzemelte, s 2800 embernek biztosít munkalehetőséget.
Információ

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását