2024. március 29. - Auguszta

"Minden Férfi Császár" - különleges sör

"Minden Férfi Császár" névvel különleges sört főz egy brit kocsma az Afganisztánba induló brit katonáknak; a név aligha fogja elnyerni az afgánok tetszését, akik érzékenyek a külföldi csapatok jelenlétére hazájukban.
2008. február 20. szerda 08:53 - Hírextra
A colchesteri Fox and Fiddler (Róka és Csaló) nevű kocsma a héten hozta forgalomba a sört, a brit elit ejtőernyős ezred áprilisi afganisztáni felvonultatása elé időzítve. - "Én is hozzá akartam járulni valamivel az útjukhoz" - fogalmazott a pub tulajdonosa, Jeff Wright.

A "Minden Férfi Császár" elnevezés Bernard Law Montgomery tábornagynak az ejtőernyős ezred előtt 1944-ben elmondott beszédéből származik, amely azóta a colchesteri ezred nem hivatalos jelmondata lett.

Míg a "folyékony kenyér" a brit közönség körében várhatóan népszerű lesz, egyáltalán nem biztos, hogy neve nagy lelkesedést vált majd ki az afgánok között. Afganisztán a brit birodalmi törekvések célpontja volt a XIX. század nagy részében, és Nagy-Britannia, illetve a birodalom említése az országban, ahol 7700 brit katona harcol a tálibok ellen, sértő lehet.

A brit védelmi minisztérium az új sör neve kapcsán leszögezte, hogy nem kívánnak brit birodalmi szándékokra utalni. - Ez egy független, helyi kezdeményezés a csapatok támogatására - közölte a tárca egyik szóvivője.

Ugyanakkor nem csupán a elnevezés jelenthet gondot, hanem az is, hogy alkoholos itallal kívánnák támogatni egy muzulmán országban zajló hadjáratban résztvevő katonákat. Alkohol ugyan kapható Afganisztánban, de fogyasztását rossz szemmel nézik, és a kormány és a kormányszervek intézkedéseket tettek a visszaszorítása érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását