2024. április 28. - Valéria

A HospInvest Zrt. mellett döntött a bírálóbizottság

A Heves megyei közgyűlés eseti bírálóbizottsága arra tesz javaslatot a február 29-i ülésen, hogy a HospInvest Zrt. működtesse az egri székhelyű megyei Markhot Ferenc Kórházat - tájékoztatta a bizottság egyik tagja szerdán az MTI-t.
2008. február 20. szerda 13:36 - Hírextra

A kórházat fenntartó Heves megyei önkormányzat által kiírt tenderre két pályázat érkezett, az egyik a HospInvest Zrt.-től, a másik a Debreceni Egyetemtől, Eger önkormányzata pedig ajánlatot tett arra, hogy a pályázati feltételek teljesítése mellett a város átvenné az intézményt.

Hiesz György, az MSZP frakcióvezetője közölte: Eger ajánlata nem tartalmazott konkrét szakmai és pénzügyi feltételeket, és míg a két pályázó leírta, hogy mit, mikor, milyen forrásból szeretne fejleszteni, Eger mindössze néhány perces projektoros bemutatót tartott a bizottsági meghallgatáson.
Ezért a 29-i, a döntést meghozó közgyűlésen elsőként azt döntik majd el a képviselők, elégnek tartják-e ezt az információt - mondta.

A két pályázót négy szempont szerint értékelték, ezek a vagyonkezelői jog átadásáért letett pénzösszeg nagysága, a referencia, az orvos-szakmai program, illetve a vagyonkezelés, gazdálkodás, fejlesztés.

A bizottság szerint 90-70 százalékos arányban a HospInvest pályázata a jobb.
A kórházat mindkét pályázó kft. formájában üzemeltetné, de a HospInvest leépítés nélkül, míg az egyetem 200-250 fős leépítéssel számol, a Hospinvest hatmilliárdos fejlesztést vállal bankgaranciával, míg a Debreceni Egyetem hárommilliárdosat, részben önerőből, részben pályázati pénzből.

A jobboldali többségű egri, valamint a szocialista vezetésű megyei önkormányzat első emberei még szerdán is találkoztak két különböző összejövetelen a hevesi települések polgármestereivel.
Hiesz György szocialista frakcióvezető elmondta: 29-én nyilvános lesz az ülés, de "jósolható, hogy botrányos ülés várható, az érdemi, szakmai kérdések helyett érzelmi hangulatkeltés".

Hiesz György szerint a vita már nem a kórházról szól, hanem politikai kérdés lett.
Hozzátette: a bírálóbizottságot a Fidesz és az MSZP képviselőinek 50-50 százalékos részvételével akarták létrehozni, de a Fidesz nem vett részt a munkában.

Más közgyűlési bizottságokban pedig a vitában nem vesznek részt, és végül nemmel szavaznak - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását