2024. április 25. - Márk

A legforgalmasabb útszakasz

A Dunán átívelő Prater-híd (Praterbrücke) Ausztria legforgalmasabb útszakasza: naponta 188 207 jármű halad át rajta.
2008. február 20. szerda 12:01 - Hírextra

Az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) kimutatása szerint a híd leterheltsége a kétszeresére nőtt 1989 óta, és nem kizárt, hogy egész Európában a legforgalmasabb csomópontnak tekinthető.

Nem sokkal marad el mögötte a Duna északi partján végigfutó A22-es autópálya bécsi szakasza (a Kaisermühlentunnel és a Nordbrücke között), ahol naponta 112 ezer jármű - teherautó és személygépkocsi - közlekedik. Ugyancsak zsúfolt útvonalnak számít a nyugati A1-es sztráda Haid (100 780) és Salzburg (91 970) környékén. A déli A2-es leterheltsége a klub becslése alapján szintén meghaladja a napi százezres szintet Vösendorfnál, a Shopping City Süd (SCS) bevásárlóközponthoz vezető részen, egyéb szakaszait pedig átlagosan 55 060 jármű veszi igénybe.

A VCÖ megállapítása szerint elsősorban az alpesi ország keleti részében ugrott meg a közúti forgalom az utóbbi években, de máshol is hasonló irányzat tapasztalható.

A klub - nem utolsósorban környezet- és klímavédelmi szempontból - a vasúti hálózat további fejlesztését és a városi matrica bevezetését javasolja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását