2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyre közelebb: már Franciaországban is van vírus

Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig "nagy a gyanú", hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter
2009. május 2. szombat 17:15 - HírExtra
Roselyne Bachelot hozzátette: mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és "jól vannak". Az egészségügyi hatóságok közben megkezdték minden olyan személy felkutatását, akivel a betegek kapcsolatba kerültek, hogy szükség esetén őket is ellátásban részesítsék. Az egészségvédelmi intézet pénteken összesen 36 fertőzésgyanús esetet vizsgált.

Egy 49 éves férfiról a Bichat kórházban, egy 24 éves nőről pedig a Pitié Salpetriere kórházban derült ki, hogy az új típusú influenzával fertőződött meg. A harmadik beteget, akinél nagy az esélye annak, hogy a szervezetében azonosítani fogják a H1N1 vírustörzset, a Necker kórházban kezelik. Az intézmény közlése szerint egy 37 éves férfiról van szó.

Az egészségvédelmi intézet (INSV) közleménye szerint a bizonyítottan megfertőződött férfi április 27-én tért haza Mexikóból, és két nappal később voltak észlelhetők nála az első influenzatünetek. A nő április 28-án érkezett haza a latin-amerikai országból, és másnap jelentkeztek a tünetek. Egyikük esetében sincs ok nyugtalanságra - olvasható a közleményben.

Arról a Mexikóból hazatért kislányról, akit csütörtökön az új típusú influenza gyanújával szállítottak sürgősen egy párizsi kórházba, viszont bebizonyosodott, hogy nem a H1N1 vírustörzzsel fertőződött meg.

Franciaországban az egészségügyi hatóságok csütörtökön a hatos fokozatú skálán 5-ös szintre emelték az influenza terjedése miatti riasztást, ami azt jeleneti: életbe léptették a járványra való felkészüléssel kapcsolatos intézkedéseket. A miniszter szerint "még messze van a hatos fokozatra való emelés", mert a helyzet egyelőre nem járványos, elszigetelt esetekről van szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását