2024. április 18. - Andrea, Ilma

Színházba vezényelt katonák

Ha kedd, akkor színházba masíroznak katonás fegyelmezettséggel a türkmén hadsereg jövendő tisztjei. A színházlátogatás nem annyira a főiskolások művelődését, mint nyelvtanulását szolgálja.
2008. február 19. kedd 08:19 - Hírextra

Keddenként az ifjú türkmén vitézek ugyanis az ashabati orosz nyelvű teátrum "padjait" koptatják, hátha ragad rájuk esetenként néhány szó - olvasható a Hronyika Turkmenyisztana című orosz nyelvű türkmén honlapon.

A vidéki fiatalok, akik a fővárosba mennek tanulni, egy árva szót sem tudnak oroszul, mivel a nemzeti iskolákban nem tanítják a nyelvet, ahogy a katonai főiskolán sem. A nyelvtudásra viszont hamarosan szükségük lesz, mivel Türkmenisztán és Oroszország együttműködni kíván a tisztképzésben. Ennek megfelelően a türkmén főiskolások az első évfolyamot hazájukban végzik el, másodévtől pedig Oroszországban folytatják tanulmányaikat.

Egy év alatt a gólyáknak meg kell tanulniuk oroszul, ehhez pedig kedd esténként, akárha órára mennének, a színházba menetelnek.

Hogy mennyire hatékony a módszer, s hogy megtanulnak-e oroszul kommunikálni a hallgatók, legkésőbb ősszel kiderül, ám a szokatlan nyelvtanfolyamnak máris van egy nyertese. Ez nem más, mint az asgabati orosz színház, amely keddenként telt házzal megy.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását