2024. április 28. - Valéria

Csempész menü

A hétvégén ismét kiderült, hogy a cigaretta csempészek ötleteinek tárháza kifogyhatatlan - értesült a HavariaPress. A vámosok ezúttal olyan csempészeket buktattak le, akik élelmiszernek álcázva próbáltak meg áthozni a füstölnivalót a határon.
2008. február 19. kedd 07:58 - Hírextra

A különleges módszerek talán még egy sajátságos csempész-étlapra is felkerülhetnének. Záhonyban egy ukrán mikrobusz jelentkezett belépésre, olaszországi úticéllal.

A vámhivatal munkatársai tételesen átvizsgálták a járművet és az abban lévő csomagokat; köztük egy műanyag hordót is, amelyben az utasok savanyú káposztát hoztak magukkal. Mivel az ukrán határon még "az is gyanús, ami nem gyanús", ezért a pénzügyőrök kinyitották a hordót: így derült ki, hogy a káposzta közé több karton, nylon tasakba csomagolt cigarettát rejtett a tulajdonosa. Bár az áru kipakolása után kiderült, hogy a káposztalé eláztatta a dohányt, a megtalált cigarettát a pénzügyőrök így is lefoglalták, a tulajdonosra pedig csaknem százezer forintos jövedéki bírságot vetettek ki. Ártándon egy moldáv kisbuszban találtak a pénzügyőrök élelmiszernek álcázott cigarettát. Az ugyancsak Olaszországba tartó buszban tucatnyi, 3 kilogrammos kiszerelésű, eredetinek látszó, címkével ellátott halkonzervet találtak a vámhivatal munkatársai.

A konzervek kipakolásánál azonban a tulajdonos nagyon zavartan viselkedett, ezért a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy felbontják az egyik konzervet. A konzervekben fóliával becsomagolt téglalap és henger alakú csomagok lapultak; mint kiderült, a téglalap alakú csomagok cigarettás dobozok, a henger alakúak pedig vasszegek voltak. A szegekre a 3 kilogrammos súly pontos kiegyenlítésére volt szükség, ami egyébként grammra pontosan sikerült minden doboz esetében. A konzervekben elrejtett csaknem félezer doboz cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, az ügyben több mint 200 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását