2024. április 19. - Emma

Okmányhamisító a határon

Bosnyák állampolgárságú okirat-hamisítót fogtak el a hatóságok vasárnap hajnalban a röszkei határállomáson - értesült a HavariaPress.
2008. február 19. kedd 07:54 - Hírextra

A boszniai-hercegovinai állampolgár hajnali három óra körül, egy német rendszámú autó utasaként jelentkezett kilépésre a Csongrád megyei átkelőhelyen. Az útlevél-ellenőrzést végző egyenruhásoknak egy szlovén útlevelet adott át, ám az útlevélkezelőnek gyanússá vált, hogy az okmány hamisított.

Ezért kiegészítő okmányokat kért az utastól, aki egy, ugyancsak hamis szlovén vezetői engedélyt mutatott fel. Az alapos okmányvizsgálat igazolta, hogy mindkét okmány hamis: az útlevél adathordozó oldalát kicserélték, a szlovén jogosítvány pedig egyszerű utánzat. Ezért a külföldivel szemben - akinek időközben előkerült az eredeti bosnyák útlevele vezetői engedélye is - a Szegedi rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak, közokirat-hamisítás gyanújával.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását