2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az elhízás akkora probléma, mint a klímaváltozás?

A klímaváltozással hasonló átfogó intézkedésekre lenne szükség az elhízás elleni fellépéshez is - vélik szakértők. Az elhízással kapcsolatos kérdéseket vizsgáló nemzetközi munkacsoport, az IOTF elnöke azt szeretné, hogy a világ vezetői globális tervet fog
2008. február 19. kedd 19:20 - Hírextra
Philip James professzor szerint az elhízás kihívása olyan nagy, hogy máris fellépésre van szükség, bár a legjobb megoldások még nem rajzolódnak ki világosan. A professzor egyben szigorúbb marketing- és élelmiszercímkézési szabályokat szorgalmazott.

James professzor, a londoni Higiénia és Trópusi Orvostani Főiskola tanára az Amerikai Tudományfejlesztési Társaság (AAAS) hétfőn Bostonban véget ért éves konferenciáján hangsúlyozta: az élelmiszeriparban úgynevezett közlekedési lámpa-jellegű címkézére lenne szükség, amely révén a fogyasztók azonnal világosan látnák, mennyi zsiradékot, cukrot és sót tartalmaznak az egyes élelmiszerek.

A professzor a BBC internetes honlapja szerint rámutatott arra: a világ gyermekeinek 10 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, azaz kétszer annyian vannak, mint az alultáplált gyermekek. Az elemzések rámutatnak arra, hogy a gyermekek táplálkozására és jó egészségi állapotára nem fordítanak kellő figyelmet. Egy nemrégiben készült skandináviai felmérés szerint a gyermek 7-12 év közötti súlya meghatározza, hogy később szívpanaszokban vagy más megbetegedésekben hal-e meg.
Egy másik szakértő, Rena Wing a bostoni konferencián nagyszabású étrendi változásokat és testmozgást szorgalmazott az elhízás elleni küzdelem jegyében.

Egy 5000 fő részvételével elvégzett kísérlet - amelynek résztvevői átlagosan 30 kilogrammot fogytak és hat éven át sikerült megtartani a súlyukat - kimutatta, hogy a napi 60-90 perces testmozgás révén megőrizhető a karcsúság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását