2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem lesz voksturizmus

A március 9-i népszavazáson már nem lesz lehetőség arra, hogy más településekre, kerületekbe szervezetten utaztassák a választópolgárokat szavazataik leadására. Érvénytelenítette az AB Lamperth Mónika belügyminiszter 2005. december 21-i rendeletét is. Aki
2008. február 18. hétfő 11:15 - Hírextra

Az 1947-es kékcédulás választásokra emlékeztető, szervezett szavazás lehetősége megszűnt ugyan, ám újabb aggályok fogalmazódtak meg.

Az Országos Választási Bizottság a választási iroda javaslatára február 6-án úgy döntött, hogy a szavazatszámlálás megkönnyítése érdekében a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóló kérdésekről más-más színű szavazólapon lehet voksolni.

Csak jegyzőkönyvben rögzítette azonban, hogy a lila, a fehér és a zöld színű szavazólapokhoz konkrétan melyik kérdés kapcsolódik. Ez nem tekinthető garanciális jellegű hatósági kötelezvénynek. Az esetleges hibás szavazólapok megkérdőjelezhetik a választások tisztaságát.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását