2024. május 7. - Gizella

Magyarország "hub" kelet és nyugat között

A Magyar Logisztikai Egyesület 2008. február 21-22-én rendezi XIV. Logisztikai Fórumát a Stefánia Palotában. Az elmúlt években Kína majd Törökország a régiót érintő gazdasági és kereskedelmi hatása, logisztikai összefüggései kerültek górcső alá. Idén az o
2008. február 18. hétfő 10:28 - Hírextra
A fórum témája az Orosz-Ukrán-Magyar kereskedelmi együttműködés, és ennek a Záhonyi térséggel kapcsolatos kérdései. Különös tekintettel az Európai Unió - benne Magyarország - valamint a meghatározó, nem Uniós tagok jövőbeni lehetőségeire a kölcsönös logisztikai együttműködésre.
Az előadók - kormányzati és logisztikai szakemberek - a kérdéskör elemzésével hozzásegítik a fórumon résztvevőket a prognosztizálható, a jövőt meghatározó folyamatok megismeréséhez és mélyebb megértéséhez. Az előadók személye biztosíték arra, hogy olyan metszetét fogják áttekinteni a kérdéskörnek, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a résztvevők számára "testközeli" információk első kézből való megszerzésére.

Oroszország magyarországi nagykövete szerint a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban, 2007-ben mintegy 9 milliárd dollár forgalmat regisztráltak és az Oroszországba irányuló magyar export egy év alatt másfélszeresére nőtt. Ukrajna esetében az utolsó három évben a kölcsönös áruforgalom több mint kétszeresére emelkedett.

A Magyar Logisztikai Egyesület szándékai szerint - a Fórum megrendezésével is - platformot kíván biztosítani ahhoz, hogy a gazdasági élet szereplői megfelelő információval rendelkezzenek a térség jelenlegi helyzetéről és jövőbeni lehetőségeivel kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását