2024. április 29. - Péter

Gyurcsány: A kettészakadt ország összeköthető

Az új magyar polgárosodás programja összekötheti a politikailag kettészakadt Magyarországot - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök parlamenti viszonválaszában hétfőn.
2008. február 18. hétfő 18:00 - Hírextra

A parlamenti vitát hallva, nem volt túlzott, az a gondolat, hogy a munka, a tudás, a tulajdon programja, az új magyar polgárosodás programja összekötheti a politikai értelemben kettészakadt Magyarországot. Az itteni vitában az derült ki, hogy ezzel az átfogó társadalom- és gazdaságpolitikai szándékkal az ellenzék pártjainak túlnyomó többsége egyetért, vagy egyetérteni látszik - emelte ki a miniszterelnök.

Ugyanakkor jelenleg nincs olyan közelítés, amivel a kormányfő jót tehetne az ellenzéki frakcióvezetőknek. Miközben a főbb irányokban akár egyetértés is lehetne, nem sikerül kitörni abból a körből, hogy nekünk itt egy dolgunk van: helyenként méltánytalanul üssük egymást - mondta Gyurcsány Ferenc.

Navracsics Tibor reakciójával kapcsolatban elmondta: amikor a Fidesz az elmúlt években járulékcsökkentést ígért, akkor azt tette hozzá, hogy a járulékcsökkentésből több bevétel lesz, a több bevételből pedig több kiadás. "Ez butaság" - húzta alá.

A kormányfő szerint akkor lehet járulékot csökkenteni, ha ehhez megvannak a feltételek.
A Fidesz frakcióvezetőjének munkavállalókra vonatkozó megjegyzésével kapcsolatban Gyurcsány Ferenc kiemelte: most többen dolgoznak, mint 2002-ben. A KSH adatai szerint 2002-ben 3 millió 850 ezer ember dolgozott, 2007-ben 3 millió kilencszázezer - tette hozzá.

Dávid Ibolya felszólalásával kapcsolatban kiemelte: Magyarországon a költségvetés 67 százalékát szociális kiadásokra fordítják. Radikálisan adót csökkenteni csak a jóléti kiadások terhére lehet: nyugdíj, családtámogatás és szociális terhére - húzta alá.

Semjén Zsolt hozzászólásával kapcsolatban a kormányfő elmondta: "ennél sokkal kínosabbat ebben a házban nem tudok elképzelni, mikor ő humorizálni kezd".

Az államadósság alakulásáról Gyurcsány Ferenc kiemelte: abszurd dolog az, hogy 2008-ban a KDNP elnöke egy abszolút számot akar összehasonlítani egy 1970-es, 1980-as évekbeli GDP adattal

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 19. 17:15
Szerintem Gyurcsány Ferenc túlzottan optimista. Az ellenzék majd ismét megtalálja a módját, hogy minden javaslatot, együttműködést elutasítson.
A frakcióvezetők hozzászólására Gyurcsány Ferenc szellemesen, tényszerűen és nagy szakmai tudással, tájékozottsággal válaszolt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását