2024. április 19. - Emma

Megalázó vereség

A Honvéd elképesztő különbséggel, 12 góllal győzte le a Vasast az ING férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának vasárnapi rangadóján, a Kőér utcában.
2008. február 17. vasárnap 16:27 - Hírextra
eredmény:

Domino-Honvéd - TEVA-VasasPlaket 15-3 (5-0, 4-2, 2-1, 4-0)
góldobók: Kiss G. 4, Fodor 3, Kovács O., Paján 2-2, Vári, Vindisch, Szivós, Gór-Nagy 1-1, illetve Takács, Katonás, Heinrich 1-1

Szokatlan alaphelyzetben vágtak neki az ütközetnek a fővárosi elitalakulatok, hiszen a tabellán csak a második és a negyedik helyet foglalták el a hétvégi forduló előtt, ám presztízsszempontok miatt is fontos csata várt a felekre.

Aki szoros meccset várt, annak viszont gyorsan csalatkoznia kellett, hiszen a kölcsönösen elrontott helyzetek után a kupagyőztes, s az ob I-ben a listavezető Szeged nyomában maradni akaró hazaiak szárnyalni kezdtek, s már az első szünetre tetemes előnyt gyűjtöttek (5-0), kivétel nélkül kétszeres olimpiai bajnokok, Kiss Gergely, Fodor Rajmund és Vári Attila révén a bajnoki címvédő Vasas ellen.

A folytatásban még inkább kitűnt az angyalföldiek két alapemberének, a sérült Varga fivéreknek a hiánya. A piros-kékek védekezése továbbra is lyukasnak bizonyult, Kovács István csapata pedig a "találékony" tüzérek közé belépő Szivós Márton góljával 7-1-re, majd a triplázó Kiss és Fodor jóvoltából 9-2-re húzott el a félidőre.

A harmadik nyolc perc már szorosabban alakult ugyan, ami azonban pusztán annyit jelentett, hogy a Honvéd "csak" eggyel tudta növelni előnyét (11-3), ami a záró dudaszóig viszont összességében 12-re duzzadt. A befejező játékrészben Paján Viktor húzásával lett 10 gólos a differencia (13-3), s a kegyelemdöfést is ő adta meg, beállítva a 15-3-as végeredményt. A gyámoltalanul, rengeteg hibával játszó Vasas és egy igen motivált Honvéd edzőmeccsé lényegült rangadójának csakis egy ilyen hatalmas különbségű hazai siker lehetett a végeredménye.

Vezetőedzői nyilatkozatok:
Kovács István:
"Az eredményből túlzó következtetéseket nem szabad levonni, ez most egy ilyen meccs volt, amikor ennyivel tudtunk nyerni egy olyan Vasas ellen, amelyben nem játszottak a Varga testvérek. Nálunk hihetetlenül motiváltan, nagyon jó erőben játszott mindenki, csak gratulálni tudok az egész csapatnak."

Földi László:
"Csak a harmadik negyed közepén pólózott a csapat a maga szintjén, hogy az első két negyedben mi történt, nem tudom. Talán a nagy adag önbizalomhiány volt az ok, nem hitték el a srácok, hogy a két Varga nélkül is méltó ellenfelei lehetnek a Honvédnak. Ez egy ilyen nap volt, gyorsan el kell felejtenünk az egészet."

A visszavágásra Földi László együttese számára március 15-e kínál "ünnepi alkalmat", amikor is a piros-kékek az Euroliga főtáblás csoportmérkőzése keretében vendégeskednek a Kőér utcában.

korábban:
PVSK-Fűszért - UNIQA-UTE 6-13 (1-4, 2-2, 1-5, 2-2)

később:
FTC-Aprilia - BVSC 17 ó
Pendola-Szentes-Elektroglob - Androbau-Fehérvár-Póló SC 18 ó
Brendon-UPC-ZF-Eger - Szeged-Beton VE 19 ó
OSC-Opus Via - Szolnoki Főiskola VSC 19:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását