2024. április 20. - Tivadar

Hatalmas csaták a vízben

Most szombattól folytatódnak a küzdelmek az ING férfi vízilabda ob I-ben. A 12 csapatos élvonal a bajnoki szünet dacára nem sokat pihent, hiszen decemberben egészen az ünnepekig eltartottak a Magyar Kupa-mérkőzések, az Újpest pedig legfrissebbként már az
2008. január 11. péntek 13:33 - Hírextra
Ennyivel előbbre is tartanak a felkészülésben a lila-fehérek, akiknek azonban így is bravúrra van szükségük, hogy ne csak álmodozzanak a pontszerzésről, hiszen a "tavaszi" nyitányon a címvédő Vasasnál vendégeskednek a Komjádi uszodában.

A korábbi "örökös" bajnok, ám az őszi szezont csak negyedikként záró Honvéd - amely a Vasashoz hasonlatosan a jövő hét végén már az Euroliga főtáblás csoportvetélkedésében érdekelt - gondmentes évkezdetre számíthat, hiszen a Kőér utcában fogadja az alsóházba tartozó Szentest.
Január 19-én egymással birkózik majd a vízben az ob I első és második helyének birtokosa, a Szeged és az Eger, méghozzá a LEN Kupa negyeddöntős visszavágóján a hevesi fővárosban, de a derbijüket megelőző szombati bajnoki "főpróba" egyikőjüknek sem ígér nehéz feladatot. A csongrádi alakulat otthonába várja az utolsó előtti helyet elfoglaló BVSC-t, s bár az Eger kirándulni kényszerül, a szolnoki kiruccanás biztos, hogy kétpontosra sikeredik a félidőben a tabellán 8. együttes ellen.

A derékhadat képviselő csapatok, az 5. FTC és a 7. pozíciót birtokló Pécs biztos győzelemmel kalkulálhatnak, hiszen a 12. fordulóban előbbi a tizedik helyezett újonc Székesfehérvárt, utóbbi pedig a sereghajtó OSC-t fogadja.

A "tizenkettek" közül két gárda nemcsak szombaton, hanem rögtön vasárnap is vízbe száll: az Eger látogat el a Szőnyi útra, a BVSC-hez, hogy a "sűrített" hétvége után már csak a LEN Kupa-visszavágóra készüljön. Ez utóbbi lecke igen komolynak ígérkezik, hiszen az első meccsen, Szegeden háromgólos vereséget szenvedett a hevesi legénység.

A 2008-as esztendőt nyitó szombati forduló programja:
PVSK-Fűszért - OSC-Opus-Via, Pécs 11:30 ó
FTC-Aprilia - Fehérvár-Póló SC, Népliget 17 ó
TEVA-VasasPlaket - UNIQA-UTE, Komjádi uszoda 18 ó
Domino-Honvéd - Pendola-Szentes-Elektroglob, Kőér utca 18 ó
Szolnoki Főiskola VSC - Brendon-UPC-ZF-Eger 18 ó
Szeged-Beton VE - BVSC 18:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását