2024. április 29. - Péter

A recesszió-veszély ellenére gyorsan fogynak a 7 milliárd forintos luxuslakások

Hitelválságtól szenved és recessziós jóslatoktól hangos a londoni City, néhány metrómegállóval odébb azonban, úgy tűnik, mindez senkit nem érdekel: jó ütemben fogynak ugyanis az átlagosan 20 millió fontba (7 milliárd forintba) kerülő luxuslakosztályok a v
2008. február 17. vasárnap 18:02 - Hírextra
A One Hyde Park nevű komplexum a híres londoni park szélén épül, és csak 2010-ben lesz kész. A The Sunday Times által megszerzett eddigi értékesítési statisztikák szerint azonban a 80 apartman fele már elkelt.

A legszerényebb kivitelű lakásokhoz már 4 millió fontért (másfél milliárd forintért) is hozzá lehet jutni, de hírek terjengenek arról, hogy a legnagyobb lakosztályért 100 millió fontot (35 milliárd forintot) fizetett jövendő tulajdonosa.

A majdani lakók között a vezető vasárnapi brit lap értesülései szerint relatív többségben lesznek az orosz pénzarisztokrácia tagjai: az eddig elkelt lakások 39 százalékát ők kötötték le. A vevők negyede közel-keleti, és csak 14 százalék a britek aránya.

A park déli szélén, az előkelő Knightsbridge kerületben épülő palota lakosztályaiból a Hyde Parkra, illetve a másik oldalon a Westminster parlamenti negyedére és a Cityre nyílik lélegzetelállító kilátás.
A globális hitelválság és az ennek nyomán szigorodó jelzálog-hitelezési feltételek a világ legdrágábbjai közé tartozó londoni ingatlanpiacot is erősen sújtja; iparági elemzők az idén - csaknem másfél évtizede először - deflációval, vagyis a lakásárak csökkenésével számolnak a brit fővárosban.

Mindez azonban érintetlenül hagyja a piac úgynevezett "super-prime" szegmensét, vagyis a 10 millió fontos és ennél drágább londoni lakóingatlanok piacát. A Knight Frank, az egyik legnagyobb londoni ingatlanügynökség közölte: a januárral zárult három hónapban több mint a kétszeresére emelkedett az e kategóriába tarozó lakások értékesítése az egy évvel korábbi azonos időszakhoz mérve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását