2024. április 26. - Ervin

A leghiúbb nők

A brit hölgyek a leghiúbbak Európában, legalábbis ők áldoznak a legtöbbet a kontinensen szépészeti műtétekre. A Datamonitor piacelemző cég által végzett felmérés során 5000 európai és amerikai nőt faggattak ki, s mint kiderült, a megkérdezettek 20-30 száz
2008. február 17. vasárnap 11:30 - Hírextra
A válaszadók felét az öregedés jelei, harmadát az alakja aggasztja.

A szigetországban tavaly szépészeti műtétekre 497 millió fontot, azaz közel 174,8 milliárd forintot költöttek, a szebbik nem brit képviselői azonban így is messze lemaradnak az amerikai hölgyektől, akik 2006-ban 5,7 milliárd fontnak, azaz 2006 milliárd forintnak megfelelő összeget fizettek ezekért a beavatkozásokért.

A brit plasztikai sebészek szövetsége e hónap elején hozta nyilvánosságra, hogy rekord számú nő kér arcfelvarrást. Ennek köszönhetően tavaly a szigetországban 32 453 plasztikai beavatkozást végeztek, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A páciensek 91 százaléka a szebbik nem képviselőiből verbuválódott, ám rekordot döntött azoknak az uraknak a száma is, akik a pocakjuktól szerettek volna megszabadulni, vagy meg akarták kicsinyíteni a mellüket.

A Datamonitor felmérése szerint legtöbben a minimális beavatkozást igénylő eljárásokat kérik, olyanokat, mint az elmúlt évtized során elterjedt botoxkezelés. Az elemzők szerint a beavatkozások elérhetősége és csökkenő költségei növelték a szépészeti műtétek népszerűségét. Előrejelzésük szerint Nagy-Britanniában 2011-re a plasztikai műtétekre költött összeg eléri a másfélmilliárd fontot (528 milliárd forintot), s a szigetországban a növekedés üteme meghaladja az amerikait.

Az európai hiúsági bajnokság női ezüstérmesei az olaszok, igaz, ők a harmadát sem költik el annak a szépészeti műtétekre, mint a brit társaik. Tavaly 160 millió fontot, azaz 56 milliárd forintot áldoztak a szépségért.

A bronzérem a franciáké, akik 141 millió fonttal (49 milliárd forinttal) növelték a plasztikai sebészek jövedelmét. A legkevesebbet, "mindössze" 12 millió fontot (valamivel több, mint 4 milliárd forintot) a svéd nők áldoztak szépségükre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását