2024. április 27. - Zita

Szállodások takarítják a Városligetet

A Turizmus a tiszta környezetért szlogenje jegyében idén is takarítani fognak a budapesti szállodák alkalmazottai: május 15-én a Városligetet tisztítják meg. Három évvel ezelőtt indította el a Budapest Marriott Hotel és a Danubius Hotel Gellért hagyományt
2008. május 13. kedd 19:02 - Hírextra

Három évvel ezelőtt 62 szállodai dolgozó kezdett hozzá a rendrakáshoz. A vendéglátós szakközépiskolák és éttermek csatlakozásával tavaly elérte a 300-at ez a szám, idén pedig valószínű hogy 400-an csatlakoznak.

Minden évben más a helyszín: a Citadella, a Margitsziget és a Fővárosi Állat- és Növénykert után most a Városliget tavaszi nagytakarítására gyűlnek össze az önkéntesek.

A városligeti Sörsátornál találkoznak majd reggel fél 10-kor az önkéntesek, ahonnan 25-30 fős csapatokra osztva indulnak el a Best Western Hotel Hungária, a Budapest Marriott Hotel, a Danubius Hotel Astoria, a Danubius Grand Hotel Margitsziget, a Danubius Thermal Hotel Margitsziget, a Gundel Étterem, a Hilton Budapest Westend, a Hotel Intercontinental Budapest a Le Meridien Budapest alkalmazottai, valamint a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai és a szakközépiskolák tanulói.

Az esemény fő célja - olvasható az akciót úttörő módon elindító egyik szálloda közleményében - hogy felhívják a figyelmet a turizmusban dolgozók és a diákok elkötelezettségére, valamint arra, mennyire fontos a lakókörnyezet tisztasága mind a turisták, mind a Budapesten élők számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását