2024. április 29. - Péter

Szex robotokkal

A robotok szexuális partnereinkké válhatnak a jövőben? A mesterséges intelligencia egyik szakértője szerint az évszázad közepe felé már teljesen bevett dolognak számít majd egy elektronikus "végzet asszonyával" vagy robot-szupernővel fenntartott viszony.
2008. február 16. szombat 18:01 - Hírextra
"Képzeljék csak el: szex tetszés szerint a nap 24 órájában és a hét minden napján! - lelkendezik David Levy, a "Szex robotokkal: az ember-robot kapcsolat fejlődése" című munkájában (Sex with Robots: The Evolution of Human-Robot Relations").

Korántsem mindenki osztja elképzelését az olyan a jövőről, amelyben humanoidák biztosítanák a viharos szeretkezést az ágyban, ráadásként egy előre programozott beszélgetéssel az aktus után.
Sokan gondolják azonban, hogy ez a levegőben van, tekintettel arra, hogy napról napra tökéletesedik az emberi izomzat és mozgás reprodukálása, illetve az érzelmeket és a személyiséget felidéző mesterséges intelligencia.

Novemberben a japán Vaszeda egyetem kutatói konyhai robotot mutattak be, amely főz, puha, szilikonba burkolt kezei pedig az emberi kézzel is képesek együttműködni.
David Levy szerint a Gigolo Joe szexuális robot, amelyet Jude Law testesített meg Steven Spielberg A.I. (Artificial Intelligence) című filmjében, és társalgásra, partnere érzelmi támogatására is képes a szexuális örömszerzés mellett, negyven éven belül valósággá válhat.
Más szakértők kétlik ezt. Frédéric Kaplan a lausanne-i egyetemen programozta a Sony Aibo nevű robotkutyájának agyát, de ő felteszi a kérdést, vajon valóban szükség van-e olyan robotra, amely az emberre hasonlít. "Az ember és a robot közötti interakció önmagában érdekes, nem mint emberek közötti akciók szimulálása" - fejti ki Kaplan.

Az Axis nevű japán cég azonban már gyárt egyfajta szexuális robotot. Az életnagyságű Honeydoll sebészeti minőségű szilikonból készül. Mindkét mellén szenzorok vannak. A Cindy nevű változat apró sikolyokat hallat, ha megnyomják a szenzort, és kényeztető szavakat is súgdos a "partner" fülébe.

David Levy szerint a nők körében is sikere lesz a szexrobotoknak, erre a vibrátorok más "szexjátékszerek" terjedéséből következtet.

Yvonne K. Fulbright amerikai szexológus, számos világsikerű könyv szerzője viszont "hajánál fogva előrángatott ötletnek" nevezi azt, hogy emberek beleszerethetnének robotokba. Ez szerinte a reménytelenség rémlátomása. A szexrobotoknak lesz ugyan némi piaca, de ez a fantazmagóriák kiélésére vágyó férfiak egy csoportjára korlátozódik majd.

"Azonban az ilyen robotokkal van egy igazi probléma: az, aki nem talál más megoldást, úgy érezheti, hogy élete csődbe jutott" - mutatott rá az amerikai szexológusnő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását