2024. június 17. - Laura, Alida

Miért van olyan sok koi ponty Japánban?

A koi pontyok csodálatos és gyönyörű halak, amelyek az utóbbi években világszerte népszerűvé váltak. De miért van olyan sok koi ponty Japánban?
2023. július 14. péntek 07:21 - HírExtra

Mi teszi a Koi pontyokat népszerűvé? 

A koi ponty a régmúltra visszanyúló története és szimbolikus jelentősége miatt nagyon népszerű halfajta Japánban. Először Kínában tenyésztették a 17. században, majd Japánba kerültek. A japán kultúrában a koi pontyokat erősség, kitartás és jó szerencse jelképeként tartják számon. Ezért nem meglepő, hogy Japánban sokan tenyésztik és gondozzák ezeket a gyönyörű halakat.

A Koi pontyok színei és jelentései

A koi pontyok híresek lenyűgöző színeikről, amelyek sokféle jelentéssel bírnak. A leggyakoribb színkombinációk a piros, a fehér és a fekete. A piros a szeretet és a szenvedély szimbóluma, míg a fehér a tisztaság és az erény jelképe. A fekete szín pedig a tapasztalat és a bölcsesség szimbóluma. A különböző színkombinációk további különböző jelentéseket hordoznak, és ezeknek a jelentéseknek még mélyebb jelentősége van a japán kultúrában.

A japán kertek ékszerei

Japánban a koi pontyokat gyakran tartják kertekben és tavakban. Ezek a halak szerves részét képezik a tradicionális japán kerttervezésnek. 

A koi pontyok tenyésztése Japánban egy hosszú és gondos folyamat, amely különleges szaktudást és tapasztalatot igényel. A japán tenyésztők nagy gonddal válogatják ki a legjobb genetikával rendelkező halakat a tenyésztéshez. Az eredmény egyedülálló színű és mintázatú koi pontyok, amelyek világszerte lenyűgözik az embereket.

A kerti tó gondozás ma már hazánkban is gyakori hobbinak számít a kertesház tulajdonosok körében. Ezekbe a sokszor nem is olyan kicsi tavakba gyönyörű halakat telepítenek, amit már a tavak kialakításakor figyelembe vesznek. A tó formája, mérete és mélysége ugyanis meghatározó abból a szempontból, hogy később milyen halfajtákat tarthatunk bennük. 

Egy kerti tó fenntartása időigényes hobbi, de aki szeret a kertjében tevékenykedni, annek fantasztikus felüdülést nyújt. A kristálytiszta vizű kerti tó látványa pedig minden fáradtságot megér! - Vallják a kerti tó tulajdonosok. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását