2024. május 19. - Ivó, Milán

Szemléletformáló program

Formáld Te is a világot címmel indít kétéves szemléletformáló programot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, hogy megtanítsa a mai középiskolásoknak, hogy ők lehetnek azok, akik a mainál igazságosabb világot teremthetnek. A program részleteiről csütörtöki
2008. február 15. péntek 15:29 - Hírextra
Lehel László, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet igazgatója elmondta: a program - amelyet a FinnChurchAid nevű finn segélyszervezettel együtt indítottak - célja hogy felhívja a figyelmét a mai tizenéveseknek azokra a világszintű problémákra, amelyek számukra életbevágóak lehetnek és amin az ő generációjuk segíthet a legtöbbet. Ilyen az AIDS, a szegénység, vagy a globális felmelegedés.
Kovács "Kokó" István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete azt mondta: lehet, hogy őket még nem érintik ezek a problémák, de ha magukévá teszik, akkor jó megoldást tudnak találni rá.
 Példaként említette az egyik aszódi általános iskolát, ahol a gyerekeknek bemutatták az afganisztáni világot, ennek hatására a diákok ajándékokat készítettek az ottani gyerekeknek.

Vesa Hakkinen, a FinnChurchAid, finn segélyszervezet szakértője úgy fogalmazott: a globalizáció és a vele járó problémák a mindennapjainkat is érintik, ezért kell a fiatalokat tanítani, meg kell adni nekik a lehetőséget arra, hogy hozzájáruljanak a világ alakításához.

Harmati Béla nyugdíjazott evangélikus püspök, a segélyszervezet alapítványának elnöke beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy lehet a jelenleginél kevésbé rossz világot is alkotni, mert nem minden a pénz és a hatalom. Erre a változtatásra szerinte a mai fiatalok a legalkalmasabbak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását