2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fiatalkorú tolvajbanda

Fiatalkorúakból szervezett, az ország több megyéjében is tevékenykedő tolvajbandát lepleztek le a szombathelyi rendőrök - értesült a HavariaPress. A Szombathelyi Rendőrkapitányság nyomozói a vasi megyeszékhelyen elszaporodott robogólopások felderítése köz
2008. február 15. péntek 11:08 - Hírextra
 Az elkötött kétkerekűeket egy jáki orgazdán keresztül értékesítette. Az ügy kapcsán került a nyomozók látóterébe egy 40 éves, szintén szombathelyi férfi, aki a gyanú szerint főként fiatalkorúakból álló bandájával járta a környező megyéket. Túráik során minden alkalmat kihasználva, szinte mindent loptak, ami mozdítható volt. Veszprém megyében egy plébániára, s több templomba is betörtek. Antik könyveket, hegesztőgépeket, szobrokat, bicikliket, italokat loptak többek között. A házkutatások alkalmával előkerült holmik, s a kihallgatásokon hallottak alapján megállapított lopási kár meghaladja a 6 millió forintot, s ezt 2-3 milliós rongálási kár tetézi. Száznál is több lopás, betöréses lopás írható a banda számlájára. A bandában három fiatalkorú tevékenykedett, sőt az egyikük még 14. évét sem töltötte be. Hat gyanúsítottat - ebből 3 fiatalkorút - helyezett a bíróság előzetes letartóztatásba. A bandával párhuzamosan egy másik fiatalokból álló csoportot is lefüleltek: nyolc, 20 év körüli fiatal "dolgozott" hasonló módszerrel a környező megyékben, vittek ők is mindent, amit csak értek. Feltételezhető, hogy a két banda egyazon "szervezetben", "munkájukat" megosztva tevékenykedett.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását