2024. április 29. - Péter

Fertőzött állateledelt gyártottak

Gombával fertőzött állateledelt gyártott egy amerikai cég, de elismerte vétségét, és 3,1 millió dollár (534 millió forint) kártérítést fizet az elpusztult állatok gazdáinak. Több tucat kutya lelte halálát az aflatoxin nevű gombával fertőzött eledel miatt.
2008. január 5. szombat 08:30 - Hírextra
A cég elismerte, hogy a Gastonban működő üzemében elmulasztották a belső ellenőrzőprocedúrát végrehajtani, ezért történt a baj. A vétség elismerésére azért került sor, mert az amerikai élelmiszer- és gyógyszer-engedélyezési hatóság (FDA) jelentette, hogy a cég 2005-ben nem közölt vizsgálati eredményeket 12 kukoricaszállítmányról, a halálos gomba ugyanis még ekkor került bele a növénybe.

A cég 2005-ben húszféle kutya- és macskaeledelt vont vissza, de akkor nem a gombafertőzés volt a probléma, hanem egy mérgező anyag (melamin), amely a Kínában történt gyártás során került a termékekbe, és emiatt legalább száz másik cégnek is vissza kellett vonnia termékeit 2006 elején.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását