2024. május 5. - Györgyi

Rendőrpanasz a golyóálló mellényekre

Több megyében is panaszkodnak a rendőrök a kevés és nem megfelelő minőségű golyóálló mellény miatt. Az esztergomi rendőrgyilkosság után sietve kaptak ugyan néhány úgynevezett csapatszolgálatra rendszeresített darabot, ezek azonban nem elég korszerűek, gya
2008. február 14. csütörtök 08:08 - Hírextra
Nincsenek méretre szabva, nehézkesek, még ideiglenes viseletük is hátráltatja az egyenruhásokat. Közben Bencze József országos rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a járőrautókban rendszeresítették a védőfelszereléseket. Török Zoltán, az ORFK osztályvezetője lapunknak elmondta, a rendszeres közterületi szolgálatot végző járművekben vannak ilyen eszközök, mostantól ellenőrzik a mellények meglétét a gépkocsikban.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete nyílt levélben fordult az ország főrendőréhez, a lövedékálló mellények mennyiségére, minőségére és hollétére kérdeznek rá. Azt is szeretnék tudni, van-e felelőse kollégájuk halálának. Emlékezetes, hétfőn, Esztergomban, intézkedés közben lőttek mellkason egy rendőrt, néhány hete pedig Téten sebesítettek meg súlyosan egy másikat.
Forrás: MTI/OTS/Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását