2024. április 20. - Tivadar

Profi ökölvívógála

Jövő kedden második televíziós profi ökölvívógáláját rendezi meg a 2005-ben alakult Profibox Promotion. A budapesti Flórián téri üzletközpont harmadik emeleti fitnesztermében sorra kerülő rendezvény sajtótájékoztatóján elhangzott, öt mérkőzést izgulhatnak
2008. február 14. csütörtök 13:30 - Hírextra
A rajongók többek között a Herbie Hide elleni cirkálósúlyú interkontinentális bajnoki címmeccsre (WBC) készülő Nagy Józsefet is láthatják.

Az esemény sajtótájékoztatóján Nagy többek között arról beszélt, hogy rosszul estek neki az elmúlt időszakban a sajtóban őt ért támadások. Kiemelte, ő elsősorban bokszolni szeretne, s a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nehézsúlyú világbajnoka ellen kötelek közé lépni óriási megtiszteltetés és kihívás a számára.

"Két hete derült ki, hogy Hide-dal bunyózhatok és azóta rengeteg támadás ért, ami bántott. Mindenki azt mondja, hogy csak a pénzért vállaltam a meccset, de ez nem így van" - nyilatkozta az MTI-nek Nagy József, aki Petroczki István ellen négymenetes felhozó meccset vív jövő kedden. "Mostanra túltettem magam a vádakon és teljes erővel készülök a nagy meccsre, ami után remélem, változik majd a vélemény rólam."

Petrányi Zoltán, a Profibox Promotion vezetője elmondta, hogy a gála meglepetésmeccsét Petrovics János és Kovács Attila vívják. A találkozó tulajdonképpen visszavágónak is tekinthető, hiszen a két öklöző 2004 decemberében egy látványos, parázs küzdelmet hozó meccsen csapott össze egymással. Akkor Kovács, a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú bajnoka nyert egyhangú pontozással.

A csata különlegessége, hogy a mérkőzést Kovács István, korábbi nagypehelysúlyú világbajnok, olimpiai bajnok vezeti.

A klub első embere jelezte, szándékai szerint a jövőben minden hónapban egy-egy hasonló gálát rendeznek majd.

A február 19-i eseményt a SportTV közvetíti majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását