2024. április 27. - Zita

Házkutatás a doppingdoktoroknál

Szerdán házkutatást tartottak két német orvosnál, aki a gyanú szerint doppingszerekkel látta el a T-Mobile profi országúti kerékpárcsapat tagjait. A freiburgi Andreas Schmidnél és Lothar Heinrichnél tartott razzia eredményéről a rendőrség egyelőre nem ado
2007. október 31. szerda 13:18 - Hírextra

A két orvos még tavasszal - a csapat korábbi versenyzőinek tömeges "gyónásainak" hatására - bevallotta, hogy 1996-tól éveken keresztül eritropoetint (EPO) adtak a versenyzőknek. A T-Mobile akkor azonnal megvált doppingdoktoraitól, ám elévülés miatt a hatóságok nem indítottak ellenük eljárást.

Most azért kerültek a csapat körüli újabb botrányt vizsgáló nyomozók figyelmének középpontjába, mert az idei Tour de France előtt lebukott Patrik Sinkewitz a múlt csütörtökön részletes vallomást tett az istállónál folyó doppingolásról, amelynek részeként többek között vérátömlesztéssel javították a versenyzők állapotát.

A 27 éves versenyző - aki tesztoszteronnal bukott le - hazája szövetségének sportbírósága előtt elmondta, hogy a bonni istállónál a szupersztár Jan Ullrich tavalyi kirúgása óta is szisztematikusan doppingolták a kerekeseket, a szereket pedig Schmid és Heinrich adta nekik.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását