2024. április 27. - Zita

Nagybányára is indul repülő

2008. április 2.-től az Austrian első alkalommal Nagybánya célállomást is felvette útvonalhálózatába, és a Románia északi részén fekvő városba heti három járatot indít. Az Austrian ez idáig menetrendszerinti járatokat üzemeltetett Bukarest, Temesvár, Kolo
2008. február 14. csütörtök 11:00 - Hírextra
Alfred Ötsch, az Austrian Vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta az új célállomás kapcsán, amely az Austrian Airlines 48. célállomása Közép- és Kelet-Európában: "Nagy örömmel adtuk menetrendünkhöz a nagybányai célállomást, amely kulcsfontosságú gazdasági központtá vált hasonlóan a szomszédos Szatmár régióhoz, amely az ország gépjármű-gyártó központjává nőtte ki magát az elmúlt években. Ausztria továbbra is a legjelentősebb közvetlen beruházó Romániában, és csatlakozó járataink célja, hogy a helyi és nemzetközi gazdaság sikerét és bővülését támogassuk. A hat romániai célállomás létrehozásával ismételten megerősítettük vezető szerepünket a Kelet Specialistájaként."

Nagybánya lakosainak száma körülbelül 150.000 fő és a Máramaros régió székhelye. A város a Zazar folyó partján helyezkedik el, közel a Kárpátokhoz, az Ignis és Gutin hegység által körbevéve. Nagybánya Észak-Románia harmadik legnagyobb városa, Kolozsvár és Nagyvárad után, amely a folyamatosan és dinamikusan fejlődő gazdasági tevékenységnek köszönhető. A művészetek és kultúra terén a város sokféle lehetőséget kínálva az egyik legnépszerűbb várossá vált Romániában; számos színház, múzeum és galéria teszi a várost a kreatív élvezetek kifogyhatatlan forrásává. A természetes környezet is nagyszerű lehetőségeket kínál síelésre és hegymászásra. A kiemelkedő szépségű természetvédelmi övezetek és a kellemes éghajlat számos látogatót vonz a környékre.

Az Austrian Airlines közvetlen járatai business illetve turista osztályon utazó utasainkat heti háromszor szállítják Nagybánya célállomásra. Utasaink számára csatlakozó járatokat kínálunk több osztrák tartományban lévő repülőtérre; a Miles & More törzsutas program és a DO&CO első osztályú fedélzeti szolgáltatásai mind a business és turista osztályon utazók legnagyobb kényelmét szolgálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását