2024. május 19. - Ivó, Milán

Holnap pályázhatunk

Keddtől lehet benyújtani az Energia Központ Kht.-nak a pályázatokat az energiamegtakarítást és a megújuló energiahordozók felhasználását célzó beruházások támogatására. Legkorábban április 10-én lehet elküldeni a szükséges dokumentumokat - azok pályázatát
2007. április 9. hétfő 14:36 - Hírextra
A pályázatokat keddtől lehet benyújtani az Energia Központ Kht.-nak; ennél korábban elutasítják azokat - mondta el a Független Hírügynökségnek korábban Szerdahelyi György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) szakmai tanácsadója.

A vissza nem térintendő támogatást, vagy a kedvezményes hitelt kétféle beruházásra lehet igényelni. Egyrészt energiatakarossági célokra, mint ajtók, ablakok cseréjére, külső hőszigetelésre, illetve energetikai berendezésre, például kazánra. A másik kiíráson megújuló energiaforrások használatára lehet pályázni, például napkollektor, napelem vagy hőszivattyú beszerzésére.

Az energiatakarékossági részre kizárólag hagyományos, tehát nem panel építésű lakóépületekkel lehet pályázni. A megújuló energia-programnál ilyen kikötés nincs, panelházak lakói is jelentkezhetnek, de csak lakóépületekről lehet szó, nyaralók napkollektorral való felszerelésére nem lehet támogatást kérni.

A pályázó költségeinek maximum 15 százalékát kaphatja meg vissza nem térintendő támogatásként. Ez azonban legfeljebb 265 ezer forint lehet: ha valaki többféle energiatakarékossági korszerűsítést akar elvégeztetni, akkor is csak egyszeres támogatás jár, nem lehet külön ablakcserére, kazáncserére és hőszigetelésre is pénzt igényelni. Ha azonban mindkét típusú pályázatra jelentkezik valaki - az energiatakarékosságira és a megújuló energiaforrásra is - akkor a támogatás így megduplázódik.

A támogatáson felül kedvezményes hitel is igényelhető, melynek teljes hiteldíjmutatója 6,4 - 6,5 százalék körüli.

Ha kifogy az állami támogatási keret, akkor sem állítják le a programot. Ebben az esetben az állami támogatást további kedvezményes hitellel lehet kiváltalni, és csak hitelre lehet pályázni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását