2024. május 17. - Paszkál

Földesi feljelent

Feljelentést tett becsületsértés vétségének alapos gyanúja miatt egy plakát kapcsán ismeretlen tettes vagy tettesek ellen Földesi Zoltán, az MSZP Szarvason élő országgyűlési képviselője a helyi rendőrkapitányságon.
2008. február 14. csütörtök 17:08 - Hírextra
A képviselő ugyanis sérelmezte, hogy a közelmúltban, többek között a polgármesteri hivatal előtt kifüggesztett plakáton, az ő, valamint az egészségügyi miniszter arcképével az szerepelt, hogy "Ne légy a gyilkosunk".

A honatya csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy ez a kifejezés alkalmas a becsület csorbítására. A plakáton egyébként a Jobbik Magyarországért szarvasi szervezete honlapjának a címe is szerepel.
Földesi Zoltán a közélet kriminalizálódásának példájaként említette azt az esetet is, amikor, szintén a közelmúltban, egy kondorosi szocialista párttagot telefonon azzal fenyegettek meg, hogy felgyújtják a házát. Mint mondta, ebben az esetben időközben a telefonálót a rendőrség felderítette és megállapította, hogy egy pécsi illetékességű fiatal "szórakozott".

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a képviselő feljelentésével kapcsolatban a szarvasi rendőrkapitányság jár el, és minden érdemi döntésről, így a határozatról írásban fogják tájékoztatni Földesi Zoltánt.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik szarvasi szervezetének a vezetője a távirati iroda érdeklődésére elmondta: a képviselő által említett plakátokat a szarvasi aktivistáik ragasztották ki, és várják a hivatalos szervezetek megkeresését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását