2024. április 29. - Péter

Az MSZP Kögazdasági Tagozata és a Magyar Európai Üzleti Tanács közleménye

Az MSZP Kögazdasági Tagozatának Országos Elnöksége és a Magyar Európai Üzleti Tanács (Hungarian European Business Council - HEBC) 2008. február 14-én közös, kibővített ülést tartottak. A találkozó célja az Üzleti Tanács által kiadott Common Responsibilit
2008. február 14. csütörtök 17:04 - Hírextra
Szekeres Imre, a Közgazdasági Tagozat elnöke és Takács János, a HEBC elnöke az ülésen hangsúlyozták, hogy Magyarország hosszú távú sikeres felzárkózása és versenyképességének növelése szempontjából kulcsfontosságú a humánerőforrás kiemelt fejlesztése, az üzleti környezet javítása, az állami intézményrendszer átalakítása, az adórendszer egyszerűsítése, az adók csökkentése a költségvetés teherbíró képességének megfelelően, és a hazai kis- és középvállalati szektor erősítése.

A Tagozat tagjai és a HEBC tagjai egyetértettek abban, hogy a Kormánynak végig kell vinnie a reformokat, az időnkénti szükséges korrekciókkal. Ugyanakkor mind a társadalom, mind a gazdasági élet túlpolitizált. A továbblépéshez a politikai elit példamutatására van szükség, amely visszahatva a társadalomra segítené és gyorsítaná a fejlődéshez szükséges konszenzus létrejöttét. A konszenzus nem feltétlenül a teljes egyetértésre utal, hanem az együttműködésre való készség, és egymás álláspontja iránti nyitottság kölcsönös elismerésére és kimutatására. Mindez hozzájárulhat az olyannyira szükséges társadalmi béke megteremtéséhez.

Szekeres Imre és Takács János kiemelték: az együttműködés az ország közös felelőssége. Csak a lehető legszélesebb körben értelmezhető: az egész társadalmat magában foglalja, a politikai erőkön túl az üzleti, és a civil szféra szereplőit egyaránt.

MSZP Országos Közgazdasági Tagozat
Magyar-Európai Üzleti Tanács


Kiadó: MSZP
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását