2024. március 29. - Auguszta

Vas megye nyert a határőrökön

Vas megye az egyik legnagyobb nyertese a rendőrség és a határőrség lezajlott integrációjának - jelentette ki szerdán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság múlt évét értékelő sajtótájékoztatón Dobozi József dandártábornok, a köztársasági őrezred parancsnoka az
2008. február 13. szerda 14:56 - Hírextra
"Az volt a törekvésünk, hogy a határőr kollégák ott teljesítsenek szolgálatot, ahol korábban, így Vas megyében a rendszeresített létszám fölött most 400-al több rendőr dolgozik, ennek pedig meg kell mutatkoznia majd a közbiztonság paramétereiben is" - mondta.

Hozzáfűzte: a nagyobb rendőri jelenlét, a több rendőr látványa a közterületeken erősíti majd Vas megye egész lakosságának biztonságérzetét.

"A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2007-ben kiemelkedően eredményes munkát végzett, országosan kiugró jelentőségű az a munka, amelyet a baleset- és a bűnmegelőzés területén végeztek" - mondta.

Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya hangsúlyozta: 2007-ben a megyében az előző évihez képest 26,2 százalékkal emelkedett az ismertté vált bűncselekmények száma. Ezen belül a vagyonelleni bűncselekmények aránya 41,5 százalék, s az előző évek csökkenése majd stagnálása után ismét emelkedni kezdett a betöréses lopások, a gépkocsi-feltörések száma.

Háromszorosára emelkedett tájékoztatása szerint a csalások, viszont csökkent a sikkasztások, stagnált a rablások száma. Évek óta emelkedik a személy elleni bűncselekmények száma, ezen belül 20 százalékkal volt több a szándékos testi sértés és a garázdaság, viszont csökkent a kábítószerrel való visszaélések száma.

A főkapitány a jövőre nézve kemény fellépést ígért a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása és a közlekedési szabálysértések csökkentése érdekében. Tovább növekedett ugyanis Vasban a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, tavaly 47-en veszítették életüket a vasi utakon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását